Dit hebben docenten het meest gemist tijdens de corona-crisis

Lesgeven vanuit huis is (grotendeels) verleden tijd. Docent Direct zocht uit wat VO-docenten het meest hebben gemist tijdens de coronacrisis. Één onderdeel springt eruit. 

Teach Corona
header-bottom Created with Sketch.

Wat hebben docenten het meeste gemist tijdens het maandenlange lesgeven vanuit huis? Docent Direct zocht het uit via Docenten Onder Elkaar, de LinkedIngroep voor VO-Docenten, en publiceerde een poll met de volgende stelling.

---

School komt langzaam weer op gang. We zijn benieuwd: wat heb jij als VO-Docent het meeste gemist?
De uitslag was duidelijk: maar liefst 64% van de docenten gaf aan het normale contact met leerlingen het meest gemist te hebben. Contact onderhouden via videobellen en online lesgeven vinden veel docenten toch écht iets wat niet te lang moest aanhouden.

Groepsdynamiek op nummer 2
De gespannen sfeer wanneer je een toets uitdeelt, die ene leerling die weer eens een grapje maakt, de opgelaten sfeer wanneer de bel gaat. De groepsdynamiek in de klas blijkt voor een kwart van de docenten een groot gemist te zijn geweest.

Collega’s op de derde plaats
Ook contact met collega’s speelden een rol in de poll. 11% gaf aan het normale contact met collega’s het meest gemist te hebben.  

Het klaslokaal heeft niemand gemist
Opmerkelijk is dat geen enkele docent aangaf hun vaste klaslokaal te hebben gemist. De keukentafel of zolderkamer bleken dus toch nog niet zulke vervelende werkplekken.

De poll is ingevuld door 56 docenten uit het VO. Daarmee is de poll niet representatief voor alle VO-docenten. De verschillen zijn wél indicatief te noemen, voor wat betreft het verschil in meningen.

Nog stemmen? Dat doe je hieronder. 👇🏻

— POLL

Wat heb jij het meest gemist tijdens de coronacrisis?

Stemmen

Cookie melding

Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. 

Textbaloon Doe jij al mee?