Docent bij Docent Direct: Interview met José van Gestel

José van Gastel is een 58-jarige NT2-docent uit Roosendaal. We vroegen haar over haar werk als docent en over haar ervaringen met Docent Direct. Gepassioneerd vertelt José over hoe ze Nederlands doceert aan jongeren die naar Nederland zijn gevlucht. 

Docent Jose Van Gestel Docent Direct Interview
header-bottom Created with Sketch.

Ha José. Leuk dat je je verhaal wilt vertellen. Wat doe je op dit moment precies?

“Op dit moment geef ik les Nederlands (NT2) aan een internationale schakelklas met jonge vluchtelingen van 12 tot 18 jaar. In twee jaar probeer ik ze op het niveau te krijgen waarmee ze het reguliere onderwijs kunnen instromen. Voor deze jongeren ben ik overigens veel meer dan docent. Ik ben ook een soort moeder. Het pedagogische aspect is groot. Ik ben zelf sociaal-emotioneel erg sterk, en dat is nodig. Dit zijn vaak kinderen die hier alléén of met één van de ouders naar toe zijn gekomen.”

Hoe kwam je op deze school terecht?

“Via een omweg. Ik had mijn C.V. op verschillende plaatsen online gezet nadat mijn vorige werkgever helaas over de kop was gegaan. Bas van Docent Direct belde me met een hele concrete vraag of ik niet aan de slag wilde bij een school in Hulst. Niet zo maar een school, maar een school die uitgeroepen was tot beste school Nederland. Ik voelde me daar direct erg prettig bij.

We spraken af in Roosendaal.We hebben eerst een persoonlijk gesprek gehad van zeker een uur. Daarna zijn we samen bij de school in Hulst gaan kijken. Bas ging daarbij zelfs mee naar binnen; dat voelde heel goed. Ik had ik gelijk een klik met de school en dat was wederzijds. Nog diezelfde avond kreeg ik namelijk een belletje dat ik kon beginnen.

Het was een contract voor zes uur per week. Op termijn wilde ik fulltime gaan werken. Berend van Docent Direct en ik hebben toen samen bekeken wat de mogelijkheden waren. Daarbij kwam deze uitdaging bij de ISK in Bergen op Zoom voorbij, waar ik nu dus werk. “

Hoe ervaar je de samenwerking met Docent Direct?

“Bij Docent Direct zijn ze oprecht betrokken. Toen ik op dag één bij mijn baan in Hulst begon, wees de directeur me op een doos die voor me klaarstond. Daarin zat een bos bloemen en een kaartje: “Succes vandaag op je eerste werkdag”. Dat zijn dingen die je niet altijd meemaakt.

Wat ik ook echt als positief heb ervaren, zijn de korte lijnen. Bas en Berend zijn ongelofelijk toegankelijk. Zelfs appen op ongebruikelijke tijden is geen probleem. Toen ik twijfelde tussen Hulst of Bergen op Zoom, heb ik ze gebeld. Toen dachten ze ook écht mee over mijn overwegingen. Hun reacties zijn authentiek. Ze zijn oprecht geïnteresseerd.”

En zakelijk was het ook goed geregeld?

“Zeker. Mensen in het onderwijs zijn doorgaans niet zo zakelijk. Ik wel. Ik heb vaker een eigen onderneming gehad. Daarom kan ik dan ook oprecht stellen dat Docent Direct mijn loon goed bedongen heeft. Ik overleg ook wel eens met mensen die via andere bedrijven gedetacheerd worden, en dan denk ik: nou, dan zit ik hier toch een stuk beter … :-).”

Zou je ook in de toekomst voor Docent Direct willen blijven werken?

Zeker. Ik kan niks negatiefs noemen. Mocht om wat voor reden dan ook mijn huidige tijdelijke contract niet worden verlengd, dan vertrouw ik er volledig op dat ze bij Docent Direct gelijk weer iets anders voor me vinden.”

Ook werken voor Docent Direct

Zoek je een nieuwe uitdaging? Of wil je gewoon je mogelijkheden verkennen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. Wij, Berend en Bas, kijken graag naar wat we voor je kunnen betekenen. 

Neem contact op

Dit zeggen docenten en scholen over Docent Direct

Jose Van Gastel Docent Direct Mask

José van Gastel

Docent

Quotes

Toen ik op dag 1 in Hulst begon, wees de directeur me op een doos die voor me klaar stond. Daarin zat een bos bloemen en een kaartje van Docent Direct: "Succes vandaag op je eerste werkdag". Dat maak je niet elke dag mee.

Swaens College (1) Mask

Ernst Varseveld

Directeur Swaens College

Quotes

Docent Direct werkt helder en transparant. De manier waarop zij docenten benaderen (persoonlijk en echt op de inhoud) is onderscheidend. Ik ben daar erg positief over. De samenwerking bevalt ons goed.

Coach Onderwijs Jor Den Besten Docent Direct Mask

Jor den Besten

Docentencoach

Quotes

Scholen vinden het lastig om een ‘lerende organisatie’ te zijn. Er is binnen een school vaak veel schroom om te leren van elkaar. Ik vind dat je je juist kwetsbaar moet durven opstellen. Dat betekent ook: collega’s in jouw les mee laten kijken.

Lees ook deze Blogs

— Docenten Vertellen

Een economiekanaal voor heel Nederland

Veel docenten in het voortgezet onderwijs draaien overuren. Lessen digitaliseren, contact houden met de leerlingen via Skype, mail of WhatsApp en ondertussen ook het eigen huishouden runnen en voor eventuele eigen kinderen zorgen. Pittige tijden, maar ook een periode waarin mooie initiatieven ontstaan, docenten elkaar meer helpen dan ooit en voor elkaar klaarstaan. Daarom 4 positieve verhalen van VO-Docenten vanuit heel Nederland. In deze blog de eerste: Guido Schiebaan, Economieleraar.

Lees blog
Guido Schiebaan Mask Quotes

— Tips & Trics

Effectief lesgeven vanuit huis: 6 handige tools

Het schoolbord is ingeruild voor een computerbeeldscherm. Het bureau voor de keukentafel. En de rumoerige klas vol kinderen voor een woonkamer waar vooral het getik op het toetsenbord klinkt. Docenten werken thuis vanwege het coronavirus. En hoewel online lesgeven wellicht de onderwijsvorm van de toekomst is, is dit voor veel docenten nu toch even wennen. Daarom 6 handige tools om vanuit huis les te geven.

Lees blog
Doceren Video Docent Mask Quotes

— Opinie

Gastblog - Voorkom geldschulden met financiële educatie op het VO

De financiële kennis van leerlingen in het voortgezet onderwijs is zorgwekkend, volgens economiedocent Erik van Dijk. Hij geeft daarom leerlingen les in het vak financiële educatie. En dat vak moet volgens hem gegeven worden op elke middelbare school. Lees waarom. 

Lees blog
Economiedocent Erik van Dijk wil dat financiële educatie verplicht wordt op het voortgezet onderwijs Mask Quotes

— Tips & Trics

6 x educatieve onderwijs apps. Ken je deze al?

Deze 6 educatieve apps voor het voortgezet onderwijs zorgen voor meer fun, meer motivatie én meer concentratie. In én buiten de les. 

Lees blog
Educatieve Apps Onderwijs Mask Quotes

Cookie melding

Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. 

Textbaloon Doe jij al mee?