Een economiekanaal voor heel Nederland

Veel docenten in het voortgezet onderwijs draaien overuren. Lessen digitaliseren, contact houden met de leerlingen via Skype, mail of WhatsApp en ondertussen ook het eigen huishouden runnen en voor eventuele eigen kinderen zorgen. Pittige tijden, maar ook een periode waarin mooie initiatieven ontstaan, docenten elkaar meer helpen dan ooit en voor elkaar klaarstaan. Daarom 4 positieve verhalen van VO-Docenten vanuit heel Nederland. In deze blog de eerste: Guido Schiebaan, economieleraar.

Guido Schiebaan
header-bottom Created with Sketch.

Vanuit zijn huiskamer startte economiedocent Guido Schiebaan het YouTubekanaal De Economieleraar. Zijn lessen deelt hij met heel Nederland. Zo hoopt Guido zowel leerlingen én docenten te helpen.

Elke week neemt Guido meerdere video’s op. Niet alleen voor zijn eigen leerlingen, maar voor elke Nederlandse leerling die vanaf de keukentafel economieles krijgt. De docent uit Middelburg behandelt lesmethodes voor mavo- en kaderklassen, jaar 2.

Droge lesstof levendig maken via video
Inmiddels staan er al 3 video’s live. De video over de gevolgen van het coronavirus op onze economie is in de maak. Zijn dochter monteert alles en bedacht de mooie huisstijl. Guido legt specifieke onderdelen uit per hoofdstuk, ondersteund door PowerPointpresentaties. “Ik gebruik veel haakjes en concrete voorbeelden uit de praktijk om droge lesstof levendig te maken. Zo onthouden mijn leerlingen het beter. Dit kan ik ook toepassen in video’s."

"De video over de gevolgen van het coronavirus op onze economie is in de maak"

Beschikbaar voor iedereen
De enthousiaste docent wil vooral anderen helpen. “Ik doe dit niet voor mezelf of om meer dan duizend abonnees te krijgen. Vandaar dat alles is geanonimiseerd. Ik gebruik niet mijn eigen naam, maar juist de naam De Economieleraar. Hierdoor kan elke andere docent in Nederland de video’s inzetten als lesmateriaal.”

Samen De Economieleraar
Guido wil ook vooral andere docenten inspireren om op deze manier digitaal les te geven. “Als al enkele docenten mijn kanaal zien en denken; ‘hé wat tof, dat ga ik ook doen’, dan ben ik allang blij.”

Cookie melding

Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. 

Textbaloon Doe jij al mee?