Wij laten VO-docenten groeien

Docent Direct gaat voor docenten in het voortgezet onderwijs op zoek naar een nieuwe school, een nieuwe functie of een uitdaging die beter aansluit. Wie twijfelt over zijn of haar huidige baan of carrière vindt in Docent Direct de juiste sparringpartner. Docent Direct is een arbeidsbemiddelaar die de persoon áchter de docent centraal zet. Jou als docent laten groeien. Zowel in je carrière als op persoonlijk vlak. Dat is het uitgangspunt.

 

Docent Direct is arbeidsbemiddelaar in het voortgezet onderwijs.
header-bottom Created with Sketch.

Berend Oostvogel, initiatiefnemer van Docent Direct, vertelt wat we voor jou als docent kunnen betekenen.

“Je bent op zoek naar een nieuwe middelbare school om les te geven. Je wilt graag dat er iemand met je meekijkt, zodat je zeker weet dat je de juiste school kiest. Een school die echt bij jou past. En als je ergens over twijfelt of vragen hebt over de baan, dan wil je met een professional kunnen sparren. Docent Direct helpt je daarmee. We zijn sparringpartner én bemiddelaar. Samen bekijken we wat bij jou past."

Berend Oostvogel Docent Direct (1)

Wat doet Docent Direct?  
“Docent Direct is arbeidsbemiddelaar in het voortgezet onderwijs. Op dit moment zijn 140 scholen bij ons aangesloten. Scholen waarvan wij de cultuur, sfeer en visie kennen en waarbij we geregeld over de vloer komen. Hierdoor kunnen we bijna altijd een passende school voor je vinden. We matchen docent en school niet op basis van de vacature, maar juist vanuit de persoonlijkheid en wensen van de docent.”

“We matchen docent en school niet op basis van de vacature, maar juist vanuit de persoonlijkheid en wensen van de docent."

Hoe helpt Docent Direct docenten die op zoek zijn naar een baan?
“We hebben de werkwijze van Docent Direct zo helder mogelijk gemaakt. Eerst sluit je je aan bij Docent Direct. We maken vervolgens een afspraak om je beter te leren kennen - live of via videobellen. Op basis van je profielschets zoeken wij naar een school of functie die aansluit bij jou als persoon én jou als docent. Wanneer je de juiste baan hebt gevonden, zorgen wij voor een contract met een vastgesteld aantal uur per week. We bedingen daarbij dat je nooit minder verdient, en bij voorkeur zelfs wat meer, dan bij je vorige werkgever. Dit biedt rust en zekerheid."

Wat doet Docent Direct na de eerste bemiddeling?
"Elke 3 maanden hebben we contact. We vinden het namelijk belangrijk dat jij het naar je zin hebt op de nieuwe school. Mocht er iets niet helemaal goed gaan, dan staan wij je bij in het overleg met de school. Je staat er dus nooit alleen voor."

Kan de docent blijven werken op de school?
"Is het schooljaar voorbij, maar wil je op de school blijven werken? Dat horen we graag; dan is ons doel geslaagd! Wij stappen er dan tussenuit. Dat klinkt misschien logisch, maar bij veel arbeidsbemiddelaars is een ‘overname’ van de docent door de school onbespreekbaar. Natuurlijk blijven we altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning."

Wat maakt Docent Direct anders dan andere arbeidsbemiddelaars?
"We vinden het belangrijk dat docenten zichzelf blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij aangesloten docenten een scholingsbudget van 1.000 euro per jaar om zichzelf verder te ontwikkelen. Hierin onderscheiden we ons als bureau. Ook hebben we een ervaren team van coaches en trainers in huis, onder meer op het gebied van pedagogiek en didactiek. Zij staan voor je klaar als je een vraag of kwestie hebt die je wilt bespreken."   

Wat typeert de werkwijze van Docent Direct?  
"Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die het anders doet. Natuurlijk streven we ernaar docenten te koppelen aan de juiste scholen. Maar wij vinden het belangrijker om docenten te laten groeien. Dit doen we door onze kennis over te dragen. Bijvoorbeeld via ons LinkedIn-groep VO-Docenten Onder Elkaar."

“Natuurlijk streven we ernaar docenten te koppelen aan de juiste scholen. Maar we vinden het belangrijker om docenten te laten groeien."

"Onze professionals weten wat er speelt in het onderwijs en waar jij als docent recht op hebt. Loop je ergens tegenaan, heb je vragen over bijvoorbeeld de opslagfactor of vind je het spannend om een overstap te maken? Dan kun je altijd bij ons terecht. Neem contact op."

Onze werkwijze op een rij
Op zoek naar een nieuwe baan in het voortgezet onderwijs? Hieronder lees je nog een keer overzichtelijk de procedure van Docent Direct.

  1. Binnen 24 uur na je inschrijving nemen we contact met je op.
  2. Meestal vinden we binnen een maand een geschikte school.
  3. We gaan mee naar de sollicitatie als je dat wilt. Op basis daarvan geven we sollicitatie-advies.
  4. We bieden je een contract met een vast aantal uren per week.
  5. Wil je blijven werken op de school? Dan gaan wij er tussenuit.
  6. Wil je ergens anders een nieuwe uitdaging aangaan? Dan zoeken we verder.

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe school of heb je vragen over je baan of carrière? Neem vrijblijvend contact op met Docent Direct. Wij helpen je verder.

Cookie melding

Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. 

Textbaloon Doe jij al mee?