Over Docent Direct

Wij geloven in de potentie van docenten en scholen. Samen het beste onderwijs leveren. Docenten hebben als geen ander oog voor ontwikkeling. Een school heeft het voorrecht om die ontwikkeling een huis te mogen bieden. Zodat jongvolwassenen perfect voorbereid worden op hun toekomst. 

Erasmusburg
header-bottom Created with Sketch.

Wat doet Docent Direct?

Docent Direct gaat voor docenten in het voortgezet onderwijs op zoek naar een nieuwe school, een nieuwe functie of een uitdaging die beter aansluit. Wie twijfelt over zijn of haar huidige baan of carrière vindt in Docent Direct de juiste sparringpartner. 

Hoe helpt Docent Direct docenten die op zoek zijn naar een baan?
Op dit moment zijn 140 scholen bij ons aangesloten. Scholen waarvan wij de cultuur, sfeer en visie kennen en waarbij we geregeld over de vloer komen. Hierdoor kunnen we bijna altijd een passende school voor je vinden.

Sluit je aan bij Docent Direct. We maken een afspraak om je beter te leren kennen - live of via videobellen. Op basis van je profielschets zoeken wij naar een school of functie die aansluit bij jou als persoon én jou als docent. Wanneer je de juiste baan hebt gevonden, zorgen wij voor een contract met een vastgesteld aantal uur per week. We bedingen daarbij dat je nooit minder verdient, en bij voorkeur zelfs wat meer, dan bij je vorige werkgever. 

Kan de docent blijven werken op de school?
Is het schooljaar voorbij, maar wil je op de school blijven werken? Dat horen we graag; dan is ons doel geslaagd! Wij stappen er dan tussenuit. Dat klinkt misschien logisch, maar bij veel arbeidsbemiddelaars is een ‘overname’ van de docent door de school onbespreekbaar. Wij blijven altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning. 

Wat maakt Docent Direct anders dan andere arbeidsbemiddelaars?
We vinden het belangrijk dat docenten zichzelf blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij aangesloten docenten een scholingsbudget van 1.000 euro per jaar om zichzelf verder te ontwikkelen. Hierin onderscheiden we ons als bureau. Ook hebben we een ervaren team van coaches en trainers in huis, onder meer op het gebied van pedagogiek en didactiek. Zij staan voor je klaar als je een vraag of kwestie hebt die je wilt bespreken.

Onze werkwijze op een rij
Op zoek naar een nieuwe baan in het voortgezet onderwijs? Hieronder lees je nog een keer overzichtelijk de procedure van Docent Direct.

  1. Binnen 24 uur na je inschrijving nemen we contact met je op.
  2. Meestal vinden we binnen een maand een geschikte school.
  3. We gaan mee naar de sollicitatie als je dat wilt. Op basis daarvan geven we sollicitatie-advies.
  4. We bieden je een contract met een vast aantal uren per week.
  5. Wil je blijven werken op de school? Dan gaan wij er tussenuit.
  6. Wil je ergens anders een nieuwe uitdaging aangaan? Dan zoeken we verder.

Initiatief

Berend Oostvogel is initiatiefnemer van Docent Direct: "Samen met ons team helpen we sinds 2016 docenten aan een nieuwe uitdaging in het onderwijs. We matchen docent en school niet op basis van de vacature, maar juist vanuit de persoonlijkheid en wensen van de docent. Sluit je ook bij ons aan. Dan kunnen wij als arbeidsbemiddelaar in het onderwijs voor je aan de slag."  

Hiervoor kun je het formulier hieronder invullen. Neem ook een kijkje op de LinkedIn-groep VO Docenten Onder Elkaar

Sluit je bij ons aanWat anderen zeggen

Jose Van Gastel Docent Direct Mask

José van Gastel

Docent

Quotes

Toen ik op dag 1 in Hulst begon, wees de directeur me op een doos die voor me klaar stond. Daarin zat een bos bloemen en een kaartje van Docent Direct: "Succes vandaag op je eerste werkdag". Dat maak je niet elke dag mee.

Swaens College (1) Mask

Ernst Varseveld

Directeur Swaens College

Quotes

Docent Direct werkt helder en transparant. De manier waarop zij docenten benaderen (persoonlijk en echt op de inhoud) is onderscheidend. Ik ben daar erg positief over. De samenwerking bevalt ons goed.

Coach Onderwijs Jor Den Besten Docent Direct Mask

Jor den Besten

Docentencoach

Quotes

Scholen vinden het lastig om een ‘lerende organisatie’ te zijn. Er is binnen een school vaak veel schroom om te leren van elkaar. Ik vind dat je je juist kwetsbaar moet durven opstellen. Dat betekent ook: collega’s in jouw les mee laten kijken.

We werken onder meer samen met

Cookie melding

Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. 

Textbaloon Doe jij al mee?