Onderwijsvernieuwing

Hoe maak je scholieren slimmer? Hoe leren ze? Wat kunnen ze beter doen? Wat kun jij anders doen? Lees alles over onderwijsvernieuwing. We zijn ook benieuwd naar jouw mening. Vertel ons wat jou bezighoudt via de LinkedIn-groep VO Docenten Onder Elkaar

Naar LinkedIn Groep
header-bottom Created with Sketch.

Blogs over leren

— Docenten Vertellen

Een economiekanaal voor heel Nederland

Veel docenten in het voortgezet onderwijs draaien overuren. Lessen digitaliseren, contact houden met de leerlingen via Skype, mail of WhatsApp en ondertussen ook het eigen huishouden runnen en voor eventuele eigen kinderen zorgen. Pittige tijden, maar ook een periode waarin mooie initiatieven ontstaan, docenten elkaar meer helpen dan ooit en voor elkaar klaarstaan. Daarom 4 positieve verhalen van VO-Docenten vanuit heel Nederland. In deze blog de eerste: Guido Schiebaan, Economieleraar.

Lees blog
Guido Schiebaan Mask Quotes

— Tips & Trics

Effectief lesgeven vanuit huis: 6 handige tools

Het schoolbord is ingeruild voor een computerbeeldscherm. Het bureau voor de keukentafel. En de rumoerige klas vol kinderen voor een woonkamer waar vooral het getik op het toetsenbord klinkt. Docenten werken thuis vanwege het coronavirus. En hoewel online lesgeven wellicht de onderwijsvorm van de toekomst is, is dit voor veel docenten nu toch even wennen. Daarom 6 handige tools om vanuit huis les te geven.

Lees blog
Doceren Video Docent Mask Quotes

— Opinie

Gastblog - Voorkom geldschulden met financiële educatie op het VO

De financiële kennis van leerlingen in het voortgezet onderwijs is zorgwekkend, volgens economiedocent Erik van Dijk. Hij geeft daarom leerlingen les in het vak financiële educatie. En dat vak moet volgens hem gegeven worden op elke middelbare school. Lees waarom. 

Lees blog
Economiedocent Erik van Dijk wil dat financiële educatie verplicht wordt op het voortgezet onderwijs Mask Quotes

— Tips & Trics

6 x educatieve onderwijs apps. Ken je deze al?

Deze 6 educatieve apps voor het voortgezet onderwijs zorgen voor meer fun, meer motivatie én meer concentratie. In én buiten de les. 

Lees blog
Educatieve Apps Onderwijs Mask Quotes

Blended Learning

Blended Learning lijkt het nieuwe normaal voor het voortgezet onderwijs. Deze whitepaper vertelt je wat learning blended maakt, toont 5 voordelen en neemt 4 drempels weg.

  1. Wat is blended learning en wat niet?
  2. Wat zijn de voordelen?
  3. Welke niveaus blended zijn er?
  4. Hoe neem je startdrempels weg?
Whitepaper Blended Learning Docent Direct (1)

— POLL

Blended Learning. Voor sommigen de basis. Voor anderen te modern. Waar sta jij?

Stemmen

Ook nuttig over Leren

Cookie melding

Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. 

Textbaloon Doe jij al mee?